Inspiratiebron en nieuw projectLieve lezers, Deze keer een wat diepzinniger blog dan je van mij gewend bent, maar het houd me al een poosje bezig en ik wil het toch graag met jullie delen.

Als iedereen een beetje meer gelukkiger is, ziet de wereld er mooier uit!

Ik ben ervan overtuigd dat je liefde door kunt geven. Bijvoorbeeld door met liefde en aandacht  iets te haken waar een ander van mag genieten, of met een heel klein gebaar zoals een glimlach naar voorbijgangers... Een beetje meer vriendelijkheid en behulpzaamheid tonen naar de medemens. Mijn inspiratiebron en bron van liefde is Jezus.


Wat is geluk?  

Wanneer ben je tevreden met wat je hebt?   
Hoe voelt tevreden zijn en geluk hebben? 


Als ik jou vraag of je gelukkig bent, kun je daar eerlijk op antwoorden? 

 Dan bedoel ik eerlijk naar jezelf! Misschien zet ik met deze vraag je leven wel op de kop, maar het is de moeite waard!  Zelf hebben we een turbulente tijd achter ons en leven we nog steeds tussen de puinbrokken, maar we kunnen ze steeds beter opruimen of achterlaten. Ik stuitte telkens op déze vragen. Ik denk ook dat dit vragen zijn die blijven terugkomen. Het is belangrijk voor je eigen welzijn om deze vragen, soms of regelmatig, bewust aan jezelf te stellen en dat je telkens opnieuw de antwoorden moet gaan zoeken. Die zullen door levenservaring misschien wel anders zijn geworden dan je ooit had gedacht. We gaan zo gemakkelijk weer op in de alledaagse dingen die ons zo makkelijk opslurpen dat we soms vergeten om te genieten.  

Ik vind het heerlijk om te haken!  
Hierin kan ik helemaal mijn ideeën kwijt en tegelijkertijd rust vinden. ...en ik wordt er vrolijk van... 

Jij ook na het zien van bovenstaande foto?


***

Binnenkort lift ik mee op het (financiële) sociale vangnet in ons land. Ondertussen zijn we onze ideeën en wensen aan het overwegen. Vaste dagen werken en de kids naar de opvang past niet meer in ons leven. Dat werd voor ons -vooral voor mij- een harde, maar zeer waardevolle, les. Maar hoe gaan we straks verder? 


Ik blijf haken, dat is zeker!  De rest... is toekomst.
Nu iets luchtiger...Ik had me een tijd geleden bedacht dat ik mee zou doen aan de Scheepjes CAL 2015, maar gaandeweg vond ik toch de vierkantjes niet mooi, het was niet mijn ding. Maar ik had wel een berg  katoen in huis. Vorige week kreeg het me ineens te pakken om er een vrolijke grannydeken van te maken. 
Ik gebruikte dit basispatroontje. Alleen de hoeken haak ik 1 losse. De laatste toer (bij mij de 5e) haak ik wel 2 lossen in de hoeken, dat is voor het samenhaken van de granny's makkelijker en het werkt netter af.In eerste instantie haak ik van elke combinatie 9 vierkantjes.  Nou ja, ik zie nog wel hoe groot het gaat worden... zo gaat dat bij mij. ;-)-deze foto is met mijn telefoon gemaakt... wat een verschil met de spiegelreflexcamera-


Ik wens jullie allemaal een heerlijke lenteweek! Veel liefs
Henja

Reacties

Populaire posts